Villgott och Villgott & Villja är två produktioner som Dellarte.tv gjort tillsammans med UR för Landstinget Västernorrland.

Villgott är en riktig olycksfågel. Han är en animerad docka som vill lära barn att det inte alltid är så farligt när man skadar sig. Han har gjort sig illa så många gånger att han vet vad man ska göra när olyckan är framme. Hans kompis heter Villja och de träffades en gång i väntrummet på Blåsippans vårdcentral. Villja är funktionshindrad och behöver en rullstol. Villgott testade en gång och i filmen får du se hur det gick. Barn med funktionshinder kan göra i stort sett allt det som andra barn kan göra. Men behöver ofta specialutrustning för att det ska vara lättare att idrotta och leka tillsammans.

Om tv-produktionen Villgot
Villgott är 10 avsnitt på 5 minuter, varvade animationer och barnreportage.

Om tv-produktionen Villgot & Villja
Villgott & Villja är 10 avsnitt på 10 minuter, varvade animationer och barnreportage.