Gepardmannen eller att följa sin dröm är en resa i svensken Göran Lindström och gepardernas fotspår.

Göran är huvudkaraktären som gör allt han kan för att rädda omhändertagna geparder och ge dem ett bra liv. Han är mannen med en unik förmåga i relation till djur. Jag följer i Görans fotspår. Det finns spår av svenskar i Namibia redan från 1800-talets mitt som fortfarande syns. Porten till en av världens mest kända nationalparker Etosha heter Andersson Gate – efter värmlänningen Charles John Andersson.

Geparden behöver vidsträckta ytor för att överleva. I dag finns blott 7100 geparder lever kvar i vilt tillstånd söder om Sahara i Afrika. I filmen ställs frågan om det finns förutsättningar för geparden att leva ett fritt och vilt liv eller blir det ett liv i inhägnader för framtidens vilda djur?

Filmen kommer i slutet av 2018 på SVT.

Dag Jonzon
ansvarig producent